meritking giriş kingroyal giriş

‘Anne Çocuk-Merkezi’nin ikincisi açılıyor

Tire 04.12.2015 - 09:35, Güncelleme: 19.02.2023 - 03:58
 

‘Anne Çocuk-Merkezi’nin ikincisi açılıyor

Tire Belediyesi’nin, Kaymakamlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNİCEF'le yaptığı iş birliği ve imzalanan protokolle temelleri atılan bir Avrupa Birliği Projesi olan Tire Belediyesi Anne ve Çocuk Geliştirme Merkezi yoğun ilgi görmüş ve dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimine büyük katkı sağlamıştı.
Merkezin yoğun ilgi görmesi ve artan talepleri göz ardı etmeyen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in girişimleri ile 2. Anne-Çocuk Merkezi, 4 Aralık Cuma günü, yani bugün açılıyor. Başkan Çiçek’in talimatıyla kısa zamanda yapılan çalışmalarla hazır hale getirilen mülkiyeti Tire Belediyesi’ne ait eski sağlık meslek lisesinin bulunduğu bina bundan böyle 2. Anne-Çocuk Merkezi olarak hizmet verecek. 2. Anne-Çocuk Merkezi, bugün saat 10:00’da yapılacak mini bir törenle hizmete girecek. Tire Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortak projesi olan 2.Anne-Çocuk Merkezi’nde 3-6 yaş arası çocuklar eğitim görecek. Dar gelirli ailelerin çalışırken çocuklarını bırakacak yerleri olmadığı için Anne-Çocuk Merkezi açtıklarını ifade eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek; “Ailelerin 2 seçeneği vardı. Ya işe gitmeyecekler ya da çocuklarını kreşlere yönlendireceklerdi. Bu ikisi de dar gelirli aileler için bir seçenek olmaktan çok öteye geçiyordu. Sarıca Yusuf Bölgesi, Suratlı Mevkiinde hizmet vermeye başlayan ilk merkezimiz çok yoğun ilgi gördü. Ailelerimizden gelen yoğun talepler ve ilk merkezimizin bu talepleri karşılayamaması nedeniyle Halk Eğitim Merkezi ile protokol yaparak 2. Merkezimizi açmaya karar verdik. İlçemiz Türkocağı Caddesi üzerinde bulunan mülkiyeti belediyemize ait eski sağlık lisesinin bulunduğu binayı kendi ustalarımız ve işçilerimizle eğitim görmeye uygun hale getirdik. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır bu yüzden Anne-Çocuk merkezlerimize ayrı bir önem veriyorum. Semtin emekçi ailelerinin çocukları okul öncesi eğitimlerini burada alacaklar” dedi.     KAYNAK:  Tire Belediye Basın Birimi
Tire Belediyesi’nin, Kaymakamlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNİCEF'le yaptığı iş birliği ve imzalanan protokolle temelleri atılan bir Avrupa Birliği Projesi olan Tire Belediyesi Anne ve Çocuk Geliştirme Merkezi yoğun ilgi görmüş ve dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimine büyük katkı sağlamıştı.

Merkezin yoğun ilgi görmesi ve artan talepleri göz ardı etmeyen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in girişimleri ile 2. Anne-Çocuk Merkezi, 4 Aralık Cuma günü, yani bugün açılıyor. Başkan Çiçek’in talimatıyla kısa zamanda yapılan çalışmalarla hazır hale getirilen mülkiyeti Tire Belediyesi’ne ait eski sağlık meslek lisesinin bulunduğu bina bundan böyle 2. Anne-Çocuk Merkezi olarak hizmet verecek.

2. Anne-Çocuk Merkezi, bugün saat 10:00’da yapılacak mini bir törenle hizmete girecek. Tire Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortak projesi olan 2.Anne-Çocuk Merkezi’nde 3-6 yaş arası çocuklar eğitim görecek.

Dar gelirli ailelerin çalışırken çocuklarını bırakacak yerleri olmadığı için Anne-Çocuk Merkezi açtıklarını ifade eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek; “Ailelerin 2 seçeneği vardı. Ya işe gitmeyecekler ya da çocuklarını kreşlere yönlendireceklerdi. Bu ikisi de dar gelirli aileler için bir seçenek olmaktan çok öteye geçiyordu. Sarıca Yusuf Bölgesi, Suratlı Mevkiinde hizmet vermeye başlayan ilk merkezimiz çok yoğun ilgi gördü. Ailelerimizden gelen yoğun talepler ve ilk merkezimizin bu talepleri karşılayamaması nedeniyle Halk Eğitim Merkezi ile protokol yaparak 2. Merkezimizi açmaya karar verdik. İlçemiz Türkocağı Caddesi üzerinde bulunan mülkiyeti belediyemize ait eski sağlık lisesinin bulunduğu binayı kendi ustalarımız ve işçilerimizle eğitim görmeye uygun hale getirdik. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır bu yüzden Anne-Çocuk merkezlerimize ayrı bir önem veriyorum. Semtin emekçi ailelerinin çocukları okul öncesi eğitimlerini burada alacaklar” dedi.

 

 

KAYNAK:  Tire Belediye Basın Birimi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve buyuktire.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.