TİRE’DE HIZLI OKUMA ve ALGILAMA KURSUNU TAMAMLAYAN ÖĞRENCİLER SERTİFİKALARINI ALDI
İzmir Saygın Koçluk ve Danışmanlık firması eğitmenlerinden Fikri Sepin tarafından verilen eğitimler sonrasında başarılı olan kursiyer çocuklara, ‘sertifika’ verildi. Dün gerçekleştirilen mini sertifika töreni de eğitimlerin verildiği Tire Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Törende ailelerde yer aldı.
Balıkesir’de yaşayan, fakat Tireli olan ve bundan önce defalarca Tire’ye gelerek ‘hızlı okuma’, ‘algı gücünü geliştirme’, ‘zeka geliştirme’, ‘bellek geliştirme’ gibi konularla ilgili kurslar düzenleyen ve eğitimler veren Fikri Sepin, yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi:
“Gerek kursiyerlerin gerekse velilerin ilgisi yoğundu, seminerin son günü düzenlediğimiz belge törenine Uzman Öğretmen Hüseyin Toptaş ve veliler katıldı. Katılan genç arkadaşlarımda okuma hızları ve anlama oranlarında 2,5- 3 kattan başlayıp 7- 8 kata artışları gözlemledim. Bundan sonraki yaşamlarında güzel faaliyetler yapacağına inanıyorum. Kendilerine yaşam yolculuklarında başarılar diliyorum”.
SEPİN ETKİLİ VE HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ İLE İLGİLİ KÜÇÜK NOTLARDA VERDİ:
“Hızlı okuma hiçbir zaman hızlı yemek yeme, hızlı koşma, hızlı davranma gibi bir eylem değil, aksine, göz kaslarını eğiterek, gözleri çevik bir hale getirme, gözlerin çok geniş kelimeleri görmesini sağlama ve gözlerin bilgileri hızlı algılamayla beyne iletme işlemidir. Her yazı aynı hızda okunmaz, dolayısıyla hızlı okuma teknikleri, farklı okuma çeşitlerini kapsayan, göz beyin koordinesiyle yapılan bir okuma türüdür. Çünkü beyin elektro kimyasal yapıda olduğundan ışık hızında çalışır ve hiçbir zaman yorulmaz, gözlerimiz ise kas gücüyle çalıştığı için çabuk yorulur. İşte egzersizlerle çevik hale gelen, geniş kelimeleri görmeye başlayan, bilgileri çok hızlı beyne iletmeye başlayan gözler, eskiden yaptığı okuma eylemini daha kısa sürede; 1/4 ya da yarı zamanda yapması mümkündür.
Bu Seminer Size Ne kazandırır? 1. Üzerinde çalışılan egzersizler beynin her iki tarafını aktif hale getirdiğinden, beyninizi daha etkili kullanmaya başlarsınız.
2.Egzersizlerin tümü dikkati toplamayı etkilediğinden okuma esnasında konsantrasyonunuz artar.
3. Okuduğunuzu daha iyi anlarsınız, çünkü beyin tek tek kelimelerden ziyade çoklu kelime gruplarından daha kolay anlam çıkaracaktır.
4. Bu seminerle yaşama ve okumaya bakış açınız değişir. “Yapabilirim, Başarabilirim” olumlu düşünceye sahip olusunuz,
5.Gözler fazla yorulmayacağı için okuma zevkli bir hale gelir ve okuma alışkanlığı kazanırsınız, 6. Tüm okuma eylemlerinde ve sınavlarda zamandan tasarruf edersiniz.
Özellikle küçük yaş gruplarının hızlı yazı yazma, hızlı karar verme gibi refleksleri gelişir. Çünkü sosyal bir grup içinde üzerinde çalışılan egzersizler, katılımcıların reflekslerinin gelişmesine etki eder ve katılımcı başkasıyla değil de kendisiyle yarışı öğrenir.”, dedi.