Tanrıseven, “Eğitimi vatandaşın ayağına götürün”

Toplantıda Tire Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Turhan Eke geçtiğimiz öğretim yılı yapılan işbirliklerinin ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Müdür Eke, önümüzdeki eğitim döneminde yapılacak faaliyetler ve planlamalar hakkında da bilgi verdi.

“İHTİYAÇ DUYULAN HER ALANDA KURSLAR AÇACAĞIZ”

Müdür Eke şunları söyledi: “Son dönemde ilçemizde hayvancılık, süt ve süt ürünleri üretimi konusunda ciddi yatırımlar ve faaliyetler var. Hem Hayvancılık hem de süt ürünleri üretiminde çalışan insanların kalifiye olması için sektörle de işbirliği yaparak kurslar düzenleyeceğiz. Öğretmenevi ile yapılacak işbirliği ile ev kadınları öncelikli olmak üzere aşçılık eğitimi üzerinde duracağız. Tire Devlet Hastanesi ile yapılan işbirliği ile Personele işaret dili eğitimi ve yabancı dil eğitimi konularında çeşitli kurslar düzenlenecek. Kısaca özetlemek gerekirse ilçemizde ihtiyaç duyulan her alanda kurslar açacağız. Geçtiğimiz dönem Sayın Kaymakamımızın direktifleri ve destekleri ile Tire’nin ulusal ve uluslar arası seviyede tanıtımı içinde birçok faaliyetler düzenledik. Bu tarz faaliyetleri artırarak sürdürmeye devam edeceğiz.”

“TURİSTLERE KALİTELİ HİZMET VERİLMELİ”

Kaymakam Tanrıseven, Tire Halk Eğitim Merkezinin çalışmaları ile göz doldurduğunu belirterek, HEM ekiplerinin Ülke çapında Tire’nin tanıtımını yaptığını söyledi. Tanrıseven şunları kaydetti: “Önümüzdeki dönem iki konuya öncelik vermenizi istiyorum. Birincisi her alanda ilçemizin tanıtımını yapıyoruz, turist gelmesi için faaliyetlerimiz var ve turistleri de getiriyoruz. Ancak üzülerek görüyorum ki gelen misafirlerimize hizmet sektöründe kaliteli bir servis veremiyoruz. Acilen servis elemanlığı konusunda çalışmalar başlatalım ve istenilen kaliteyi yakalamak için gereken eğitimleri verelim.

“MEVSİMLİK İŞÇİLERİN ÇOCUKLARI UNUTULMAMALI”

Mevsimlik işçilerin eğitim ve sosyal hayatları konusuna da değinen Kaymakam Tanrıseven, şunları söyledi: “İkincisi ilçemizde bu gün itibariyle yaklaşık 700 kişilik mevsimlik işçi bulunuyor. Mevsimlik işçiler ilçemize gelirken çocuklarını da beraberlerinde getiriyorlar. Hem çocukların hem de kadınların ihtiyaç duydukları alanlarda gerekli eğitimleri başlatalım. Eğitim materyali ihtiyacımız varsa Sosyal Yardımlaşma Vakfımız aracılığı ile gerekli destekleri sağlayalım.”

“VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİN”

Eğitim vermek için vatandaşlarımızın gelmesini beklemeyin, kırsal mahallelerimizde alan taraması yapın, İlçemizin en ücra köşelerinde, gerekirse tarımsal ve ticari işletmelerde ve hatta tarlada eğitim vermek için kolları sıvayın.”

Maarif Müfettişi Hasan Hüseyin Akyol da “İlçede unutulmaya yüz tutmuş birçok meslek olduğunu gördüm. Keçecilik, nalıncılık, urgancılık gibi geleneksel sanatları sayabiliriz. Hâlihazırda bu meslekleri sürdüren birer ikişer usta var ancak geleceğe taşıyacak çırakları yok gibi. Bu konuda eğitim vererek bu sanatları yaşatmalıyız” dedi.

Müdür Eke, konuya ilişkin “Bir Usta Bin Usta Projesi kapsamında faaliyetlerimiz var ve sürdürmeye de devam edeceğiz” dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler de kurslara ilişkin her türlü desteği verdiklerini belirtti.

Toplantıda Jandarma Komutanı Yzb. Emre Davutoğlu, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mutlu Tıraş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut, Tire Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Birimi Temsilcisi Hülya Aksoy, özel sektör temsilcileri, muhtarlar ve resmi kurum temsilcileri hazır bulundular.

 

 

HABER:  Yiğit SOYLU