KOSGEBden para çıkaracağız diyerek dolandırıyorlar
KOSGEB desteğiyle pek çok girişimci hayalindeki işi kurup, ekonomiye katkı sağlıyor ve hayallerini gerçekleştiriyor. Fakat pek çok konuda olduğu gibi kötü niyetli bazı kişiler, vatandaşların bu hayalleriyle oynamaya, onların bu hassasiyetini kullanmaya çalışıyor. Vatandaşlardan, para alan bu şahıslar, KOSGEB’ten destek çıktığını söyleyerek, insanların hayalleriyle oynuyorlar.
“KOSGEB’İN ARACILIK FİRMASI YOKTUR”
Bu konuda uyarıda bulunan Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, “KOSGEB adını kullanarak 'KOSGEB kredisi çıkartılacak' denilerek insanlara cep telefonu mesajları gönderiliyor. Cep telefonlarına ulaşarak 'Şöyle yaparsak size KOSGEB'den şu kadar kredi desteği çıkaracağız. Bunun için öncelikle avans olarak 600 lira, 900 lira arasında şu hesaba gönderin ya da size göndereceğimiz evraklarla kargonuza ödediğiniz takdirde işlemleri başlatalım. Bir hafta 10 gün içerisinde ‘’Hibe Krediniz desteğiniz’’ elinizde' gibi vatandaşı dolandırmaya yönelik mesajlar gönderiyorlar. Buna yönelik olarak birkaç defa kamu spotu hazırlandı. KOSGEB'den gelecek resmi mesajın dışında hiçbir şekilde KOSGEB’in aracılık firmaları yoktur.” dedi.
“HİBE BAŞKA, KREDİ BAŞKA ŞEY”
Devlet desteklerinden yararlanmanın ücretsiz olduğunu vurgulayan Çapkınoğlu, “Hibe geri ödemesiz olarak verilen nakdi destektir. Ayrıca belirtmekte fayda gördüğümüz diğer bir husus ise vatandaşlardan sıkça duyduğumuz ‘’hibe kredi’’ diye bir terim de yoktur. Hibe başka, kredi başkadır. Hibe; geri ödemesiz, hediye etmek anlamına gelir ve bir daha geri alınmaz.” dedi.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
KOSGEB desteklerinden faydalanmak isteyen vatandaşların özellikle dikkat etmesi gereken hususları aktaran Hüseyin Çapkınoğlu, “Bu fırsatçılara imkan vermemek için halkımızın şunlara dikkat etmesi gerekmektedir; Kendilerine gelen bir arama ile veya birilerinin gönderdiği SMS ile ‘Krediniz çıktı, Sizi KOSGEB’den arıyoruz, Devlet kurumuyuz, Devlet ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz, sitemize girip bakabilirsiniz.’ gibi ifadelere inanmasınlar. Sadece KOSGEB müdürlükleri, çağrı merkezlerinden bilgi alabilirsiniz ‘Kimi avlayabilirlerse’ düşüncesiyle ortaya çıkmış olan bu danışmanlık firmalarına lütfen itibar etmeyin.” dedi.
HABER: Engin ÜÇER