Evi ve inekleri yanmaktan son anda kurtarıldı !

Geçtiğimiz gün, Tire ilçe merkezine en yakın kırsal mahalle olan Boynuyoğun’da meydana gelen olayda, Kamil Taşkın (40) isimli vatandaşın evinde yakılan ateş kontrolden çıkınca büyük bir tehlike oluşturdu. Edinilen bilgilere göre, köyün Karakaya Sokak adresinde bulunan evin avlusunda, genel temizlik amaçlı bazı çalı çırpı ve hayvan gübrelerini yakan evin hanımı, kısa süre sonra büyüyen ateşi kontrol edemeyince ateş kontrolden çıktı ve tehlikeli bir hal aldı.

Ateşin kontrolden çıkması üzerine, telaşa ve korkuya kapılan kadın, tüm gayretlerine rağmen tek başına ateşi söndüremedi. Bunu üzerine çevreden yardım istedi. Geçen sürede daha da büyüyen ateş, ev ve de avluda bulunan 3 adet inek için tehlike arz eder hale geldi. Yakın çevresinde çok sayıda evin de bulunduğu, bu evler için de tehlikeli ve riskli hale gelen ateşin söndürülmesi için itfaiyeye haber verildi.

Kısa sürede olay yerine gelen ve ateşe müdahale edip söndüren itfaiye ekibi, olabilecek büyük facianın da önüne geçmiş oldu. Olayda can kaybı veya hayvanların telef olması gibi durumlar yaşanmazken, avludaki üç ineğin dumandan ve birazda alevlerden olumsuz etkilendikleri ufak çaplı yaralandıkları öğrenildi.

 

 

HABER: KAMURAN KIZILBOĞA