13 bin 653 öğrencide karne heyecanı

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrenciler, dün öğleden sonrası itibarı ile başlayan 15 günlük yarıyıl tatiline merhaba dedi. Yurt genelinde başlayan bu tatil süreci, öğrencilerde heyecan ve sevinç yarattı. Yaklaşık 4,5 aylık bir okul döneminin yorgunluğunu üzerinden atmak için 15 gün dinlenecek olan öğrenciler, karnelerini aldıktan sonra ailelerine koştu.

İlçemizde de 13 bin 653 öğrenciyi ve 1084 öğretmeni ilgilendiren bu tatil süreci, dün öğleden sonra saat 14:00 ile 14:30 arasında okullarda yapılan karne törenleri sonrasında resmen başlamış oldu. Her okul kendi bünyesinde öğrencilerine karnelerini ve başarı belgelerini dağıttı. İlçe yöneticilerinin katıldıkları özel bir karne töreni yapılmazken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Koyuncu İmam Hatip Lisesi’nde yapılan karne törenine katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Erkut, Okul bahçesinde yapılan törende yaptığı kısa konuşmada öğrencilere iyi tatiller diledi ve onların karnelerinde yer alabilecek zayıf notlardan dolayı üzülmemelerini, ikinci devre daha çok çalışıp düzeltme yönünde karar almalarını tavsiye etti. Karnesinde zayıf notu bulunan çocukların ailelerinin de bunda sorumlu olduğunu, ailelerin çocukları ile daha çok ilgilenmeleri gerektiğini belirtti.

 

 

HABER: KAMURAN KIZILBOĞA